Besplatne radionice za trudnice, mame i tate svakog meseca u Fit i zdrava mama studiu, ul. Stojana Protića 48.

Psihofizička priprema sa elementima pilatesa i joge

Psihofizička priprema  sa elementima pilatesa i joge

Ovaj program je pažljivo osmišljen i prilagođen trudnicama tokom trudnoće i mamama nakon porođaja.


U toku trudnoće vaše telo prolazi kroz fiziološke promene koje zahtevaju pažljivo osmišljen program vežbanja. Ove promene nisu stalne, ali su prednosti redovnog vežbanja mnoge. Vežbanje će vam ujedno pomoći pri poboljšanju psihofizičkih sposobnosti koje će biti neophodne nekoliko nedelja, pa i meseci nakon porođaja. Uz naš jedinstven program koji podrazumeva fizičku pripremu, tu smo da vas posavetujemo i psihički pripremimo.


Prenatal pilates i prenatal joga
Namenjeni su trudnicama tokom cele trudnoće. To je ujedno i najbolja i najsigurnija metoda.
Kombinacijom ovih vežbi jačaju se mišići i zglobovi, nežno se treniraju bočni trbušni mišići i istovremeno jačaju leđa jer ona imaju važnu ulogu dok raste stomak. Modifikovane joga i pilates vežbe će olakšati trudnoću, smanjiti bolove u leđima, očuvati mišićni tonus i tako Vas nežno opustiti i istegnuti. Joga poboljšava varenje i spavanje i time pomaže uravnoteženje krvnog pritiska. Rezultati ovog treninga uočavaju se u ugodnijoj trudnoći, lakšem porođaju, bržem i boljem oporavku nakon porođaja. Ovim programom se celo telo i beba optimalno snabdevaju kiseonikom. Sa vežbanjem možete početi sa punih 12 nedelja trudnoće uz saglasnost ginekologa.


Psihofizička priprema sadrži:
TELESNE VEŽBE (pilates i joga – asane) koje nežno deluju na vaše reproduktivne organe i karlicu u cilju lake trudnoće i porođaja.

TEORETSKI DEO programa fokusiran je na važnosti pravilne ishrane, nezi kože, upoznavanje sa svim relevantnim fazama porođaja i samim tim oslobađanje straha od nepoznatog, dojenju, kupanju bebe, obradi pupka, postpartalnoj kontracepciji…

VEŽBE DISANJA (pranajama) – ova moćna tehnika obezbeđuje bogato snabdevanje kiseonikom i životnom snagom.

TEHNIKA RELAKSACIJE (joga nidra) – ova tehnika relaksacije putem vođene vizualizacije posebno je efektna za psihičko i fizičko opuštanje tokom trudnoće, a izuzetno važna u pripremi za porođaj od pojave prve kontrakcije.


Od 34. nedelje trudnoće započinjemo sa vežbom za jačanje trbušnog mišića.
Sa punih 37 nedelja trudnoće učimo i tehniku napinjanja.


Pre nego što počnete sa našim programom ginekološki pregled i dozvola lekara su obavezni!

 

Kontakt : Dušica Dišić Kovačević, babica i sertifikovani edukator psihofizičke pripreme, prenatal pilatesa i joge, i programa vežbi tokom postporođajnog perioda


064/ 27 66 002, fitizdravamama@gmail.com