Besplatne radionice za trudnice, mame i tate svakog meseca u Fit i zdrava mama studiu, ul. Stojana Protića 48.

Radionice FIT I ZDRAVA MAMA

Radionice FIT I ZDRAVA MAMA

Radionice na temu zdrave trudnoće - „Fit i zdrava mama“ postoje od 2011. godine. Održavaju se dvaput godišnje – u maju i novembru – u hotelu Zira u Beogradu i potpuno su besplatne. Cilj ovih radionica je edukacija i informisanje trudnica o značaju adekvatne psihofizičke pripeme za porođaj kao i pružanje informacija o svim temama vezanim za porođaj i susret sa bebom.

Četiri predavača govore o sledećim temama u blokovima od po pola sata, a publika je slobodna da postavi pitanje kada god oseti da je trenutak za to:

·       Dr Milica Kostić Anđelić- specijalista ginekologije i akušerstva govori o fazama trudnoće, o tome koje preglede treba obaviti pred sam porođaj, o epiduralnoj anesteziji kao i o samom porođaju,
 
·       Vms Dušica Dišić - babica, sertifikovani edukator psihofizičke pripreme i prenatal pilatesa i joge govori o psihofizičkoj pripremi za porođaj. o tipovima disanja, fizičkim vežbama i samom toku porođaja,
 
·       Dr Jasna Đorović - neonatolog, specijalista pedijatrije govori o nezi bebe i dojenju,
 
·       Anka Marjanović - psiholog govori o prvom kontaktu sa bebom i prevazilaženju stereotipnog ponašanja. 
 
Osim našeg uigranog tima predavača koji se ne menja, pridružuju nam se i drugi predavači iz izdanja u izdanje pa je svako po sebi drugačije od prethodnih. Često imamo blok posvećen ishrani trudnica, organizovale smo demonstraciju vežbi za trudnice, modnu reviju odeće za trudnice, među predavačima su nam bile i: dermatolog koja je govorila o nezi kože bebe, homeopate, kao i IAIM instruktorka koja je govorila o veštini masaže i dodira beba.
 
Poseban blok je odvojen za informacije o suplementima u ishrani trudnica i dojilja, kao i o značaju uzimanja matičnih ćelija iz pupčane vrpce.
 
Tokom pauza između predavanja organizujemo animaciju u vidu promotivnih štandova na kojima se trudnice mogu informisati o pelenama od bambusa, kozmetici za bebe i majke ili već upoznati neki novi proizvod namenjen ovoj ciljnoj grupi. Svaka trudnica na ulazu u salu dobije poklon koji se sastoji iz informativne brošure i prikladnih poklona naših partnera.  

Ono zbog čega nam je posebno drago jeste da nam se iz izdanja u izdanje pridružuje sve veći broj budućih očeva koje ova tema zanima što dokazuje da su i njima informacije o trudnoći i susretu sa bebom važne a ovo je sjajna prilika da na jednom mestu saznaju sve o tome. Želja nam je da prenesemo radionice širom Srbije i da Beograd ne bude jedini informativni punkt za buduće roditelje.
 
Od 2017.godine radionice se održavaju mesečno u Omladinskom centru opštine Stari grad, jedan ciklus obihvata pet radionica sa temom: Porođaj sa velikim P, Dojenje što da ne, Podrška je važna, Beba uputsvo za upotrebu, Kuvanje za bebe. Prijave su našoj Fb stranici kao i na instagram profilu.